Maria Justina Kriekenbeek

Echtgenote van Barend Wybrandus de Lannoy

 

Van de voorouders van Barends vrouw Maria Justina Kriekenbeek, is een hele stamboom uitgezocht. Het is het werk van C.C. Uilenbeck. Maria groeide net als haar echtgenoot Barend Wybrandus de Lannoy op in Colombo met boven haar twee broers en drie zusters.

 

 

Justinus Kriekenbeek

Het gezin van vader Justinus Kriekenbeek en moeder Maria Justina Fybrandz waren niet van adel maar hadden het niet slecht. Justinus begon zijn carrière net als zijn vader bij de politie. In 1764 was hij klerk bij de secretarie. In 1772 was hij secretaris van justitie en zou wat jaartjes later worden voorgedragen als onderkoopman. Justinus trouwde eerst met weduwe Catharina Magdalena Gulden. Zij overleed in 1767. Zijn tweede echtgenote, Maria Justina Fybrandz, schonk hem in 1772 een zoon genaamd Joan Gerard. Dochter Jacoba Elisabeth zag het levenslicht in 1773.

Een jaar later kwam er een broertje bij. Hij werd Willem Abraham genoemd. Dochter Johanna Petronella kwam in 1775 ter wereld. Het vijfde kind was weer een zoon. Johannes Arnoldus werd hij gedoopt. Maria Justina, het zesde kind, was een nakomertje. Zij is geboren in 1782. Deze kinderen zijn vermoedelijk allemaal in de Wolvendaal kerk gedoopt.

 

Fragment uit het Naamboekje van de weledele heeren der Hooge Indische Regeeringe ..., Volume 47

 

 

Barent Kriekenbeek

Justinus’ vader was Barent Kriekenbeek. Barent is geboren op 25 augustus 1712 te Colombo. Hij was een zoon van Rijcloff Kriekenbeek en Adriana Elisabeth Pluymert. Barent was in 1739 secretaris van de politie te Colombo. In 1756 werd hij benoemd tot onderkoopman. In 1760 was hij lid van den Landraad. Het jaar daarop opzichter van het ijzermagazijn. In 1762 was hij secretaris van justitie. Hij ging op 26 november 1771 met pensioen en overleed in 1778. Barent trouwde Catherina Ritmeijer. Samen kregen zij zes kinderen. Maria Susanna werd als eerste geboren. Adriana Elizabeth volgde in 1735.

Justinus volgde in 1738. Rycloff Johannes volgde in 1738 en Hester Catharina Kriekenbeek in

1745.

 

 

Rijcloff Kriekenbeek

Barent was een zoon van Rijcloff Kriekenbeek en Adriana Elisabeth Pluymert. Rijcloff trouwde Adriana in 1715. Barent was hun eerste kind. Na Barent werd zoon Justinus Rutgaart geboren. Adriana overleed kort erna. Met tweede echtgenote Anna Thoode kreeg Rijcloff nog een zoon in 1724. Hij werd Rijcloff Isaac genoemd.

 

 

Rijcloff Kriekenbeek

Rijcloff Kriekenbeek was een zoon van Everardus Kriekenbeek en Dorothea Sophia van Westerman. Everardus en Dorothea kregen twee kinderen. Justinus Rutgaart is de eerstgeborene. Rijcloff is geboren in 1689.

 

 

 

Everardus Kriekenbeek

Everardus is een zoon van Marinus Petrus Kriekenbeek. Marinus trouwde te Colombo Susanna de Bruyn. Van hun kinderen is alleen zoon Everardus bekend.

 

 

Marinus Petrus Kriekenbeek

Everardus is een zoon van Marinus Petrus Kriekenbeek. Marinus trouwde te Colombo Susanna de Bruyn. Van hun kinderen is alleen zoon Everardus bekend. Marinus is geboren in Wijk bij Duurstede, net als zijn zusje Henrietta die er het levenslicht zag op 1 oktober 1640. Vader Rutgerus nam zijn gezin mee naar Colombo, en is hiermee  de eerste Kriekenbeek die vertrok uit Nederland om zich te vestigen in de Oost. Rutgerus was in 1659 boekhouder.  Er is van de familie Kriekenbeek geen mannelijke nazaat naar Nederlands-Indië vertrokken.

  

Vragen en reacties op deze pagina kunnen hieronder geplaatst worden: